BioritmPentru aflarea bioritmului
introduceți data nașterii ( Ziua.Luna.Anul ):


. .   

Bioritm - Ce sunt bioritmurile?Bioritmul reprezinta o variație periodică a energiilor individuale. Deși pentru unele persoane efectul bioritmului nu se manifestă întotdeauna foarte pregnant, majoritatea simțim o anumită ritmicitate a stărilor emoționale, fizice și intelectuale.

Ciclul bioritm fizic durează 23 de zile și influențează factorii fizici ca: forța, rezistența, coordonarea mișcărilor și rezistența la îmbolnăviri.
Ciclul bioritm emoțional durează 28 de zile și influențeaza stările emoționale, afectând tendințele de iubire/ură, optimism/pesimism, pasiune/indiferență, depresie/entuziasm.
Ciclul bioritm intelectual durează 33 de zile și influențeaza memoria, atenția, capacitatea de învățare, claritatea in gândire, corectitudinea calculelor.

Conform teoriei bioritmurilor, toate cele trei cicluri pornesc de la zero în momentul nașterii și încep un curs ascendent, într-o fază pozitivă în care energiile și capacitățile au un nivel ridicat. După ce au ajuns punctul de maxim, ciclurile scad treptat.


Scurt istoric:
Primele bioritmuri au fost descoperite de către profesorul în psihologie la Universitatea din Viena, Dr. Hermann Swoboda și doctorul berlinez Wilhelm Fliess, la începutul secolului XX. Fiind medic, acesta observase o anumită succesiune ciclica a zilelor bune și rele (ciclul emoțional și cel fizic). Câțiva ani mai târziu, profesorul austriac Alfred Telscher a descoperit al treilea ciclu biologic: cel intelectual.