vremea si prognoza meteo in Romania si in lume
Meteo - English Version Vremea Romania


   Harta statii meteo

BioritmPentru aflarea bioritmului
introduceti data nasterii ( Ziua.Luna.Anul ):


. .   

Bioritm - Ce sunt bioritmurile?Bioritmul reprezinta o variatie periodica a energiilor individuale. Desi pentru unele persoane efectul bioritmului nu se manifesta intotdeauna foarte pregnant, majoritatea simtim o anumita ritmicitate a starilor emotionale, fizice si intelectuale.

Ciclul bioritm fizic dureaza 23 de zile si influenteaza factorii fizici ca: forta, rezistenta, coordonarea miscarilor si rezistenta la imbolnaviri.
Ciclul bioritm emotional dureaza 28 de zile si influenteaza starile emotionale, afectand tendintele de iubire/ura, optimism/pesimism, pasiune/indiferenta, depresie/entuziasm.
Ciclul bioritm intelectual dureaza 33 de zile si influenteaza memoria, atentia, capacitatea de invatare, claritatea in gandire, corectitudinea calculelor.

Conform teoriei bioritmurilor, toate cele trei cicluri pornesc de la zero in momentul nasterii si incep un curs ascendent, intr-o faza pozitiva in care energiile si capacitatile au un nivel ridicat. Dupa ce au ajuns punctul de maxim, ciclurile scad treptat.


Scurt istoric:
Primele bioritmuri au fost descoperite de catre proferorul in psihologie la Universitatea din Viena, Dr. Hermann Swoboda si doctorul berlinez Wilhelm Fliess, la inceputul secolului XX. Fiind medic, acesta observase o anumita succesiune ciclica a zilelor bune si rele (ciclul emotional si cel fizic). Cativa ani mai tarziu, profesorul austriac Alfred Telscher a descoperit al treilea ciclu biologic: cel intelectual.

copyright © 2003-2018 vremea.com, toate drepturile rezervate. [Contact]